EN 1090 / CE-MARKERING

 

De Wandeler metaalbouw is sinds 28 april 2014 in het bezit van haar FPC2+ certificaat. Hiermee is De Wandeler metaalbouw gecertificeerd om staal- constructies met dragende functies, civiele constructies en gebouwen op de markt te brengen die CE gekeurd zijn, wat vanaf 1 juli 2014 een wettelijke verplichting is, door de invoering van de nieuwe Europese richtlijn voor bouwproducten NEN – EN – 1090.

 

Het doel van deze CE certificering is het garanderen van de kwaliteit van het product door gecertificeerde productieprocessen en lasprocedures. De nieuwe Europese norm heeft invloed op het volledige traject van offerte tot de afgewerkte constructie, en wordt na elke stap aan strenge eisen onderworpen.

 

In de werkplaats wordt het volledig productieproces nog van dichter opgevolgd, gecontroleerd en bewaakt door onze lascoördinator.

 

Met het behalen van FPC2+ certificaat bewijst De Wandeler metaalbouw nogmaals dat kwaliteit hoog in het vaandel gedragen wordt. 

 

Download het certificaat hier.

EN 1090 Certificate EN 1090 Welding Certificate

 

 

VCA*

 

De Wandeler metaalbouw draagt veiligheid hoog in het vaandel. Daarom zijn wij sinds kort VCA* gecertficeerd voor de montage van staalconstructies, prefabelementen, gevelbekleding en dakbekleding.

 

VCA staat voor VGM Checklist Aannemers (VGM = Veiligheid, Gezondheid en Milieu), en is een compleet programma waarmee dienstverlenende bedrijven structureel en objectief worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem.

 

Hiermee tonen wij aan dat ons bedrijf op een groot aantal punten voldoet aan de huidige eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Met bezit van het VCA certificaat wordt dus voorkomen dat zowel de opdrachtgever als de aannemer allerlei acties moeten ondernemen om de veiligheid, gezondheid en milieu te waarborgen, aangezien dit allemaal al van te voren is geregeld.

 

Download het certificaat hier.

 

Download het certificaat hier